Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Intoa Duuniin - tuunaa työsi!

Lisätty 18.02.2016

Oletko kuullut tarinaa lentokenttäsiivojasta, jolta kentällä vieraillut suurmies oli kysynyt, mitä tulo-aulassa kohtaamansa mies tekee työkseen? Siivooja oli vastannut epäilemättä ja ylpeyttä äänessään, että hän pitää huolen siitä, että koneet nousevat ilmaan.

 

Ravistele ajatuksiasi ja toimintatapojasi työssä!Ravistele ajatuksiasi ja toimintatapojasi työssä!

Yksi tapa luoda työniloa ja innostusta, on kyky tarkastella ja nähdä oma työ osana suurempaa kokonaisuutta ja merkitystä. Kun ymmärrämme, että jokainen pieni ja itsestä rutiiniltakin tuntuva tehtävä on merkityksellinen ja tärkeä suuressa kokonaisuudessa, löydämme työhömme uuden vireen. Jokainen haluaa kokea tekevänsä merkityksellistä ja tärkeää työtä – on vain asenteistamme ja ajattelutavastamme kiinni löydämmekö tuon merkityksellisyyden tehtävistämme.

Jokainen voi myös tuunata työtään ja sitä kautta hyödyntää työssään omia vahvuuksiaan ja tehdä työstään mielekkäämpää ja itsensä näköistä. Joskus työyhteisössä olisikin tarpeen ravistella ajatuksia ja totuttuja tapoja nähdä, kokea ja tehdä oma työ.

 

Tuunaa duunisi!

Eräs taksinkuljettaja esimerkiksi kertoi kerran, että hän sai työhönsä aivan uuden inspiraation alkaessaan ottaa kontaktia matkustajiin uudella tavalla. Kuljettaja oli kiinnostunut historiasta ja oli perillä Helsingin vivahteikkaasta menneisyydestä ja paikoista, jotka ansaitsivat tulla nähdyiksi. Saadessaan kyytiinsä kaupungissa vierailevan turistin kuljettaja tarjosikin perinteisen kyydin lisäksi matkustajalle matkan aikana opastuksen Helsingin nähtävyyksistä ja historiasta. Lopputuloksena kyydistä poistui tyytyväinen ja lisäarvoa matkastaan saanut matkustaja. Kuljettaja itse puolestaan koki suurta iloa ja innostusta voituaan jakaa omaa osaamistaan ja tietoaan matkustajalle työnsä pohjimmaisen tarkoituksen – kuljettaa matkustaja määränpäähänsä – lisäksi.

 

Tapasin myös viime syksynä kalakauppiaan, joka valloitti asiakkaan sanoilla ja sävelillä. Tämä mies yhdisti perinteiseen kalanmyyntiin oman intohimoisen lauluharrastuksensa ja torilla työskennellessään hän lauloi tien potentiaalisen asiakkaan sydämeen – ja tarjosi sillä tavalla iloa asiakkaalle ja loi itselleen lisää mielekkyyttä ja innostusta työhön. Tämä Suomen parhaaksi laulavaksi kalakauppiaaksi itseään tituleeraava mies jää varmasti positiivisella tavalla mieleen!

 

Luo itsellesi uusi tapa nähdä ja kokea oma työ

Työn ei tarvitse olla yksitoikkoista ja totista puurtamista kulmat kurtussa! Työ voi palkita tekijäänsä monella tavalla ja meillä jokaisella on mahdollisuus tuoda hyvää omaan työhön ja omalle työpaikalle. Esimerkiksi työn tuunaamisen avulla voimme kokea uudella tapaa työmme ja sen, miten me sitä teemme.

Voisitko sinä tarkastella jo tänään omaa työtäsi uudesta näkökulmasta ja löytää erilaisia tapoja hyödyntää ja vahvistaa työssäsi vahvuuksiasi sekä taitojasi ja kykyjäsi niin, että voit tehdä työtäsi entistä suuremmalla ilolla, energialla ja positiivisella omistautumisella?

 

Jos kiinnostuit aiheesta, lue lisää myös Reseptillä naurua – työnilon valmennuksistani sekä IntoDuuni –valmennuksista, joiden tavoitteena on löytää jokaisesta yksilöstä  ja yhteisöstä innostumiseen ja työn iloon mahdollistavat tekijät.

 

Mikäli innostuksen kipinä olisi syytä saada syttymään sinun työyhteisössäsi, ota yhteyttä - autan sinua mielelläni!

Mari Lämsä / 040 7006847